ZOEK- EN VANGTEAM

HOE EERDER WE INGEZET WORDEN, HOE GROTER DE KANS OP HERENIGING

Vanaf het ontstaan van de stichting worden wij met regelmaat gevraagd voor hulp bij het vinden van een vermist huisdier. Om deze reden hebben we  binnen ons team een groep vrijwilligers die oproepbaar zijn om direct in actie te kunnen komen bij vermissingszaken. Door deze groep hebben we al veel succesverhalen in een hele korte tijd kunnen bewerkstelligen. Samen met de opdrachtgever/eigenaar gaan we zolang mogelijk door met zoeken. Dit kan uren zijn, maar soms ook dagen. Hoe zo’n actie er precies uitziet, is afhankelijk van meerdere zaken en we zullen altijd met opdrachtgever/eigenaar een korte lijn houden en overleggen wat de volgende stap wordt.

In 2021 zijn we begonnen met het professionaliseren van het zoek- en vangteam. 
Onze mensen worden ter plaatste uitgerust met :
– Portofoons
– Zaklampen
– Plattegronden van de locatie

Ook gaat er iemand mee die gaat zoeken met een warmtebeeldcamera en wanneer nodig zetten we één of meerdere vangkooien neer met de mogelijkheid om er nachtcamera’s bij op te hangen, zodat we de volgende dag kunnen zien wat er gebeurd is.

Is het dier al langer dan 24 uur vermist en zijn er geen zichtmeldingen, dan zijn er mogelijkheden om flyeracties door ons te organiseren.

Een nieuwe ontwikkeling is dat we maximaal 2 drones kunnen inzetten, echter is dit helaas niet altijd mogelijk vanwege weer, restricties en afgesloten luchtruimen bij bepaalde (overheids)locaties.

Al met al zullen we er alles aan doen, het dier te kunnen herenigen met de eigenaar.