over ons

Ons Motto

Onze Missie

"Dierenwelzijn Walcheren zet zich in voor dieren in de Zeeuwse gemeenschap, die (medische) hulp nodig hebben door snel en adequaat in te grijpen. Hierdoor ontstaat er een beter welzijn voor dier en mens"

Onze Uitvoering

24 uur per dag, 7 dagen per week rijden wij met onze dierenambulances voor dieren die direct (medische) hulp nodig hebben. Daarnaast helpen wij mensen die onverhoopt in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen, met verstrekking van voer en middelen voor hun dieren. We hebben kleinschalige opvang voor moederloze kittens en konijntjes.. Eigenaren van vermist geraakte huisdieren kunnen een beroep doen op ons zoek- en vangteam. Verder werken we samen met Reddingsteam Zeedieren om gestrande zeedieren naar de opvang te brengen en in de toekomst gaan we samenwerken om dieren die getroffen zijn door een olieramp te redden.

Wij nemen elke melding serieus, dit is ook terug te zien in het aantal meldingen en geholpen dieren.
Kunnen wij een bepaald diersoort niet zelf helpen en/of vervoeren, dan nog zullen wij u zo goed mogelijk verder helpen, want er is niets zo vervelend dan van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een slecht uitziende kat, een egel die zich op een raar tijdstip zich laat zien, het reetje in het bos wat mank loopt of uw weggelopen hond.
Signaleert u verwaarlozing bij dieren of zware dierenmishandeling, bel en we helpen u verder!

24 uur per dag staan onze vrijwilligers voor u klaar om u te helpen