ADOPTIEVOORWAARDEN

Stichting Dierenwelzijn Walcheren biedt hoogwaardige zorg voor alle op te vangen dieren. Bij binnenkomst worden ze eerst nagekeken en indien nodig, gaan ze eerst door naar de dierenarts, ook in de nachtelijke uren. Wanneer ze gezond genoeg zijn, komen ze een paar dagen in quarantaine om even op adem te komen en om een faces onderzoek af te wachten op mogelijk giardia. Ze komen dan bij de rest van de groep om verder op te groeien. Fleskittens worden volgens schema van Kittenopvang Moederloos geflest. Kortom, we bieden grote zorg aan alle kittens en katten die in opvang komen. We redden ze niet voor niets en hebben daarom ook enkele voorwaarden zodat het welzijn van deze opvangers gewaarborgd wordt.

Adoptieprocedure

Op onze website staat het aanbod van kittens/katten. Men kan hier alvast oriënteren en indien men een potentiële match heeft gevonden, kan met het adoptieformulier invullen. 
Binnen 3 dagen na ontvangst bij de stichting zal er telefonisch contact gezocht worden om elkaar alvast wat beter te leren kennen. Bij een positief gesprek, zal de potentiële adoptant het telefoonnummer krijgen van het pleeggezin om een afspraak te maken voor kennis maken met kittens en pleeggezin. hierop volgt een 9korte) bedenkperiode.