DIERENAMBULANCE

Wij leveren eerste hulp aan zieke en gewonde dieren op Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-beveland (tot de Vlaketunnel), maar in uitzonderlijke gevallen, wanneer geen andere instantie komt helpen, gaan wij ook ons werkgebied voorbij. Geen dier is ons te gek. Mogen wij om wat voor reden dan ook een bepaald diersoort niet helpen, dan zullen wij u, de melder, wel helpen met het vinden van de juiste instanties. Ontzorgen is één van onze speerpunten.

Overleden Huisdieren

Ja, wij rijden voor overleden huisdieren. 

Waarom?
Het zal je eigen kat maar zijn, die aangereden wordt en je vervolgens niks hoort en je jaren op zoek bent naar je kat…

Wij vinden het belangrijk dat we in dit soort gevallen de eigenaar proberen te achterhalen. Lukt het niet via een chip, dan wel via social media of andere wegen. Herenigen is een grote pijler in ons beleid.

Taxiritten

Ja, wij verzorgen taxiritten voor huisdieren (en eventueel met eigenaar) naar dierenartspraktijken, klinieken, maar ook crematoria, trimmer.
(Kijk voor prijzen en mogelijkheden bij tarieven).

Waarom?
We zien steeds vaker dat hulp gevraagd wordt omdat mensen niet de mogelijkheid hebben ivm invaliditeit, ouderdom of simpelweg het transportmiddel of bijbehorende rijbewijs niet hebben. Wij willen deze mensen helpen zodat we het dier kunnen helpen. Er zit geen grens aan de afstand die we met taxiritten afleggen. Ritten bij ons werkgebied is maatwerk en daarom is het verstandig vooraf even te bellen met 06-48421717 (optie 3), zodat we een transparante prijs kunnen afspreken. LET OP! In de prijs van elke taxirit zit 1 uur wachttijd. Wanneer een afspraak uitloopt, komt hier een meerprijs bovenop.

Hulpdiensten

Ja, wij werken samen met de Zeeuwse hulpdiensten. 

Waarom?
Soms worden wij gevraagd door politie of brandweer om te assisteren bij bijvoorbeeld woningbranden, ongevallen, ontruimingen en in beslagnames.  Andersom roepen wij ook met enige regelmaat de hulp in van de hulpdiensten, bijvoorbeeld de wijkagent bij vermeende dierenleed/mishandeling, LID bij ernstige verwaarlozing, brandweer bij dieren die op hoogte vast zitten. Wij zijn erg blij met deze samenwerking